Polis, Delhi merkezli yardımcısı Büyük Noida merkezli gangster Ravi Kana'yı tutukladı

aynur

New member
Büyük Noida: Yetkililer Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Büyük Noida polisinin Cumartesi günü Büyük Noida merkezli gangster ve hurda satıcısı Ravi Kana ile arkadaşı ve yardımcısı Kajal Jha'yı Tayland'dan sınır dışı edildikten sonra Cuma günü Delhi'nin IGI havaalanında tutukladığını söyledi.


(HT fotoğraf/kaynak)

Bu gelişme, Kana'nın Noida Polisi tarafından toplu tecavüz suçundan tutuklanmasından üç ay sonra gerçekleşti; bunun ardından Kana ve diğer 15 kişi hakkında Noida, Greater Noida ve Ghaziabad'da iki yılı aşkın süredir yasa dışı faaliyetlerde bulundukları iddiasıyla Gangster Yasası kapsamında suçlamalarda bulunuldu. onlarca yıldır işin içinde olmak.

HT, her zaman, her yerde kriket yakalamanın tek adresi olan Crick-it'i tanıtıyor. Şimdi keşfedin!

Son üç ayda, eşi Madhu Nagar da dahil olmak üzere Kana'nın 15'ten fazla iş arkadaşı polis tarafından tutuklandı. Ayrıca yetkililer, polisin son üç ayda Kana'daki 120 milyon Rupi dahil olmak üzere çetenin tüm üyelerinden 250 milyar Rupi değerinde mülke de el koyduğunu söyledi.

Büyük Noida Polisi Komiser Yardımcısı (DCP) SM Khan'a göre, Kana ve Jha, Perşembe günü Bangkok'ta Interpol tarafından gözaltına alındı ve ardından Hindistan'a sınır dışı edildi.

“Ocak ayında Cana'nın ülkeden kaçmasını engellemek için genelge ve kırmızı köşe yazısı çıkarıldı. Ancak daha sonra Kana'nın ülkeden kaçtığı istihbarat servisleri tarafından ortaya çıktı. İstihbarat kaynaklarına göre, Kana'nın eşi de dahil olmak üzere tutuklanan iş arkadaşlarının arama kayıtları ve sorgulamaları, onun nerede olduğu Bangkok'a kadar takip edildi,” dedi DCP.

Bunun ardından Noida Polis Departmanı'nın Merkez Soruşturma Bürosu'na (CBI) kaçan şüpheliyle ilgili bir yazı yazdığını ve onun nerede olduğuna ilişkin bilgi alışverişinde bulunulduğunu ekledi.

DCP, “CBI ayrıca Interpol'e bilgi verdi ve bunun ardından kendisi de Gangster Yasası kapsamında adı geçen arkadaşı Kajal Jha ile birlikte Perşembe günü Bangkok'ta gözaltına alındı.” dedi.

DCP, Cuma günü Büyük Noida Polisinin göçmenlik yetkililerinden Kana ve Jha'nın sınır dışı edildiğine dair bir iletişim aldığını ve ardından bir polis ekibinin Delhi havaalanına ulaşarak onu gözaltına aldığını ekledi.

“Cuma akşamı Bilgi Parkı karakoluna götürülüp sorgulandılar. Cumartesi sabahı ikili Büyük Noida bölge mahkemesi hakiminin huzuruna çıkarıldı ve adli nezarete gönderildi.” dedi Khan.

42 yaşındaki Ravi Nagar takma adı Ravi Kana takma adı Ravindra Singh, Büyük Noida'daki Dadupur köyünün bir sakinidir. Hurda satıcılarını sonuçlarıyla tehdit ederek ve onları piyasada karlı fiyatlarla satmadan önce hurda metali çalarak bir hurda metal işi yürütmekle suçlandı. Delhi'de yaşayan arkadaşı Kajal Jha (30) da kendisiyle birlikte suç faaliyetlerine katılmakla suçlanıyor.

Kana, Greater Noida ve Ghaziabad'da aleyhine birçok cinayet ve gasp vakasının kaydedildiği Harendra Pradhan takma adı Harendra Nagar'ın kardeşidir. Şubat 2015'te bir düğün töreninde vurularak öldürüldü. Bir başka korkunç gangster olan Sundar Bhati, 2023 yılında Surajpur bölge mahkemesi tarafından cinayetten suçlu bulundu.

Polis, Kana'nın Cumartesi günü Büyük Noida'daki Luksar bölge hapishanesine konulduğunu söyledi.

“2015 yılında Kana'nın kardeşi Harendra Pradhan'ı öldüren rakip Sundar Bhati çetesinin üyeleri de aynı hapishanede tutulduğu için, Kana'nın güvenliği de polis için endişe verici bir konu. Bu nedenle Kana, cezaevinde maksimum güvenlikli kışlada tutulacak” dedi.