Noida: Rs 15 crore değerindeki Başbakanlık arazisi tecavüzlerden kurtarıldı

aynur

New member
27 Temmuz 2024 09:56 IST


15 milyon Rupi değerindeki arazi, kaçak inşaat çalışmalarına başlanarak arazi mafyası tarafından ele geçirildi.


NOIDA: Noida otoritesi Cuma günü, hükümet arazisinin izinsiz kullanımına karşı eyleminin bir parçası olarak Sektör 44, Noida'da 3.000 metrekarelik birinci sınıf araziyi serbest bıraktığını duyurdu.


Boş arazi (Sadarpur köyünde Khasra No. 430) şehrin tam kalbinde yer almaktadır. (Sunil Ghosh/HT Fotoğrafı)

Toprak buna değer ₹15 Crore arazi mafyası tarafından zimmete geçirildi ve yasa dışı inşaatlara başladılar.

Üçüncü görev gücü ve arazi idaresi, Noida Otoritesi İcra Kurulu Başkanı (CEO) Lokesh M'nin talimatı üzerine eylemi gerçekleştirdi ve bu tür faaliyetlere karşı “sıfır tolerans” uygulanması talimatı verdi.

“Ekibimiz bu ülkeye girmeye çalışanların oluşturduğu sınır duvarını ve kapıyı yıktı. Bu arazi Sektör 44'te konut kullanımı için ayrılmıştır ve bu sektöre bitişik Sadarpur köyüne aittir” dedi Noida Otoritesi İcra Kurulu Başkanı Lokesh M.

Mülk (Sadarpur köyünde Khasra numarası 430) şehrin tam kalbinde yer almaktadır.

Noida yetkilileri, iyi planlanmış kalkınma için yaklaşık 20.000 hektarlık alanı bildirdi. Yetkililer, geliştirme çalışmalarını 1976 tarihli Uttar Pradesh Sınai Kalkınma Yasası hükümlerine uygun olarak yürütüyorlar.

Sanayi Kanunu'na göre, Noida Şehir Planlama Departmanı'nın izni olmadan yürütülen bir inşaat projesi yasa dışı kabul ediliyor. Yetkililer, otoritenin, konut projelerinde arazi satın almamaları konusunda mülk sahiplerini sürekli olarak uyardığını, çünkü bunların otoritenin şehir planlama departmanından izin alınmadan inşa edilmesi nedeniyle yasa dışı olduğunu söyledi.

Bunun dışında, Perşembe günü otoritenin CEO'su Lokesh M, inşaat planlarını onaylayan şehir planlama departmanı ve elektrik departmanı üzerinde de bir inceleme gerçekleştirdi.

CEO, işin zamanında tamamlanması için iki departmana talimat verdi. Şehir planlama departmanına mülk sahiplerinin imar planlarının belirlenen kurallara göre ve son tarih içerisinde onaylanması talimatını verdi.


Haberler / Şehirler / Noida / Noida: Devlet Arazisinin Zirve Değeri ₹15 crore müdahaleden muaf tutuldu