UP: Cinsel saldırı vakalarının ardından Noida DM okullara katı talimatlar yayınladı

aynur

New member
Noida bölge hakimi, son iki ayda Noida okullarında yaşanan son cinsel saldırı olaylarına yanıt olarak tüm eğitim kurumlarına bir 'Çocuk Cinsel İstismarını Önleme Komitesi' kurma talimatı veren bir tavsiye yayınladı.

Bu komiteler cinsel istismar şikayetlerini ele almaktan ve personeli çocuk güvenliği ve Pocso yasası konusunda eğitmekten sorumlu olacak. (Resim örnekleme amaçlıdır)

Bu komiteler istismar şikayetleriyle ilgilenmek, personelin çocuk güvenliği ve Pocso Yasası konusunda eğitim almasını sağlamak ve öğrenciler, ebeveynler ve personel arasında farkındalık yaratmaktan sorumlu olacak. Hindistan Times bildirdi.

“Çocuk Haklarının Korunması Ulusal Komisyonu, tüm okullarda cinsel istismar şikayetlerini ele alacak bir komitenin bulunması gerektiğini söylüyor. Ancak kampüsteki birkaç cinsel saldırı olayının ardından yönetim, okullara şunu hatırlatmak için bir tavsiye yayınladı: “Bu, bu tür olayları önlememize yardımcı olacaktır ve eğer bir şey olursa, ne yazık ki buna sert bir müdahale yapılabilir” dedi Manish Verma. , Noida'nın DM'si TOI.

Komite neyi kapsayacak ve temel rolleri nelerdir?

Bu ayın başlarında yayınlanan tavsiye kararı, okul personelinin Pocso Yasası hükümleri ve çocukların güvenliği ve korunması konusunda eğitim almasını gerektiriyor. Yetkililer, bu tür olayların tekrar yaşanmasını önlemek için öğretmenlere öğrencilerle düzenli etkileşim kurma konusunda eğitim verilmesinin önemini vurguladı.

Tavsiyeye göre personel, çocuklarda stres belirtilerini tanıma konusunda da eğitilmelidir.

Okul müdürü tarafından yönetilen her komite, öğretmenleri, okul yönetimi temsilcilerini, bir danışmanı, velileri, öğrencileri ve çocuk koruma görevlisi veya bir STK temsilcisi gibi dış üyeleri içerir. Komite, Pocso Yasası hakkındaki farkındalığı yaymak amacıyla ebeveynlere ve öğrencilere yönelik düzenli çalıştaylar düzenleyecek.

Tavsiyeye göre, her çalışanın polis doğrulamasından ve geçmiş kontrolünden geçmesi gerekiyor. Ayrıca kampüs tesislerinin mümkün olan her yerde CCTV kameralarla donatılmasını zorunlu kılar.

Yakın zamanda iki cinsel istismar vakası bildirildi

Eylül ve Ekim aylarında iki tanınmış İngiliz ortaokulunun kampüslerinde yaşları üç ve altı olan iki öğrencinin cinsel istismara uğradığı iddia edildi.

Anne The Times of India'ya, 4 Ekim'deki olayda üç yaşındaki çocuğun okulda kilitli bir hastane odasına götürüldüğünü ve bir temizlik personeli tarafından cinsel istismara uğradığını söyledi. Çocuğun çığlıklarını duyan bir çalışan odaya girdiğinde, adam pencereden atlayıp kaçtı. Anne, çocuğun sonunda bir öğretmen tarafından sınıfına götürüldüğünü iddia etti. Anne ayrıca, 7 Ekim'de kızının okula gitmeyi reddettiğini ve mahrem yerlerindeki ağrılardan şikayetçi olduğunu söyledi.

Her iki durumda da öğretmenler ve müdürler başlangıçta bilgileri sakladı ve sanığın kaçmasına izin verdi. Çocuk Koruma Komitesi Başkanı KC Virmani, şehirdeki çoğu okulun bu tür olaylara hazırlıklı olmadığını söyledi. Anne, kızının 7 Ekim'de okula gitmeyi reddettiğini ve mahrem yerlerindeki ağrılardan şikayetçi olduğunu sözlerine ekledi.

“Kampüslerde cinsel istismar vakalarının artması büyük bir endişe kaynağıdır. Okul yetkilileri istismar şikayetlerine kararlı ve hızlı bir şekilde yanıt vermelidir. Ancak çoğunun donanımı yetersiz” dedi. “Okullar sadece öğrencilerini ve personelini değil, velilerini de duyarlı hale getirmelidir. Virmani'nin, çocuklarına güvenli bir öğrenme ortamı sağlama konusundaki sorumlulukları konusunda eğitilmeleri ve çocuk istismarının ne olduğu konusunda netliğe sahip olmaları gerekiyor” dediği aktarıldı.

“Okullar, istismarı bildirmek ve olaylara anında müdahale etmek için erişilebilir, gizli kanallara sahip olmalıdır. Kolluk kuvvetleri ve çocuk koruma yetkilileriyle yakın işbirliği içinde çalışmalısınız. Her okulun binalarına yardım hattı numaralarını içeren posterler asması gerekiyor” dedi.

Virmani, “Bu adımlar güvenli ve destekleyici bir ortam yaratmayı ve öğrenciler ile ebeveynler arasında güveni artırmayı amaçlıyor” diye ekledi. CBSE bölge koordinatörü Renu Singh'e göre şehirdeki önde gelen okulların çoğunda cinsel saldırı şikayetlerini inceleyen işlevsel komiteler var.

“Görüyorsunuz, cinsel saldırı şikayetlerini ele alacak bir komite sağlayan bir CBSE politikası var. Okulların bu kurallara uyması gerekmektedir. Aynı zamanda Amity International School'un müdürü olan Singh, “Okulumuzda zaten bir komite var” dedi.

Virmani, birçok okulun tavsiyeye yanıt verdiğini ve uyumlarını doğruladığını söyledi.