Noida: Sektör 151A'daki golf sahası bütçesi artırılabilir, Noida Belediye Meclisi buna karar verdi

aynur

New member
Konuyla ilgili Noida yetkilisi yetkilileri Salı günü yaptığı açıklamada, Noida yetkilisinin, inşaat malzemesi maliyetinin artması ve projede gecikmeler ve çeşitli teslim tarihlerine uyulmamasıyla karşı karşıya kalması nedeniyle Sektör 151A'da önerilen altın sahasının bütçesini muhtemelen revize edeceğini söyledi.


Haziran 2021'de otorite, şehrin ikinci golf sahasını geliştirmek için özel bir şirket kiraladı. Sektör 38A'daki (yukarıda) ilk 18 delikli saha, otorite tarafından 1990'larda geliştirildi. (HT arşivi)

Yetkililer, otoritenin 12 Temmuz'daki bir sonraki yönetim kurulu toplantısında yeni bütçeyi tartışıp karara bağlamasının beklendiğini söyledi.

“Sektör 151A'daki golf sahası da dahil olmak üzere projeler için çeşitli bütçe teklifleri var. Yönetim kurulu tüm konuları tartışacak ve uygun kararlar alacaktır. Yönetim kurulu toplantısını daha erken yapmak istedik ancak başkanın yoğun programı nedeniyle toplantıyı 12 Temmuz'a erteledik” dedi Noida otoritesinin icra kurulu başkanı Lokesh M.

Haziran 2021'de otorite, şehrin ikinci golf sahasını geliştirmek için özel bir şirket kiraladı. Sektör 38A'daki ilk 18 delikli saha, otorite tarafından 1990'larda geliştirildi.

Yetkililere göre, yetkili bir ön bütçeyi onayladı. ₹Yetkililer, projenin 90 dönümlük golf sahası, 20 dönümlük macera sporları tesisi ve 10 dönümlük helikopter pisti içerdiğini söyledi.

Golf sahasının Haziran 2021'e kadar tamamlanması gerekiyor. Ancak şu anda çalışmaların yalnızca yüzde 63'ü tamamlandı. Gecikmenin ana nedenlerinden biri, otoritenin gerekli araziyi çiftçilerden zamanında alamamasıdır.

Proje şu anda neredeyse maliyet artışlarıyla mücadele ediyor ₹Orijinal sözleşme değeri olan 27 crore ₹90 Crore.

Otorite ayrıca projenin uluslararası standartları karşıladığından emin olmak için birçok ek özelliği de dahil etmek istiyor. Yetkililer, bu değişikliklerin proje maliyetinde de artışa yol açacağını söyledi.

“Arazi edinimi sorununu çözmek için yetkili makam, Kambakshpur köyünde 2,5 hektarlık arazinin edinilmesi için çiftçilerle pazarlık yapıyor. Arazi edinimi süreci tamamlandıktan sonra inşaat işinin tamamlanması için bir altı ay daha gerekecek. Yeni süre yönetim kurulu toplantısında belirlenecek. Otorite golf sahası projesini de 2025 ortasına kadar tamamlamayı hedefliyor. Noida'daki başka bir yetkili, isminin açıklanmasını istemeyerek, “Bütçe artışı ve arazi sorunlarıyla ilgili tüm konular yönetim kurulu toplantısında çözülecek” dedi.