Noida: Chhath Puja nedeniyle okullar 7 Kasım'da 8. Sınıfa kadar kapalı kalacak

aynur

New member
06 Kasım 2024 22:47 IST

Yönetmelik, CBSE, ICSE, IB ve UP kurulları da dahil olmak üzere çeşitli kurullara bağlı tanınmış tüm okullar için geçerlidir.

Bölgenin ilköğretim yetkilisi Çarşamba günü geç saatlerde yaptığı açıklamada, Gautam Budh Nagar bölgesindeki tüm okulların Chhath Puja kutlamaları nedeniyle 7 Kasım'dan itibaren 8. Sınıfa kadar kapalı kalacağını söyledi ve bu emrin Uttar ilkokulunun talimatlarına uygun olduğunu da sözlerine ekledi. Pradesh Eğitim Kurulu yürürlüğe girdi.

Adanmışlar Chhath Puja'dan alışveriş yapmak için Çarşamba günü Noida'daki Sektör 5 pazarına akın ediyor. (Sunil Ghosh/HT Fotoğrafı)

Yetkililer, bu emrin CBSE, ICSE, IB ve UP kurulları da dahil olmak üzere çeşitli kurullara bağlı tanınmış tüm okullar için geçerli olduğunu söyledi.

Temel Eğitim Komiseri Rahul Pawar tarafından 6 Kasım'da yayınlanan emirde şöyle deniyordu: “CBSE, ICSE, IB, UP Board ve diğerleri tarafından tanınan Gautam Budh Nagar'da 8. Sınıfa kadar olan tüm okullar 7 Kasım'da tatil yapmak zorunda kalacak.” . Politika, tüm okulların kurallara sıkı sıkıya uymasını gerektiriyor.”

Bu yıl festival 5 Kasım'da başladı ve 7 Kasım (Perşembe) ve 8 Kasım'da (Cuma) adanmışların Güneş Tanrısı'na ibadet ettiği ana ritüellerle sona erecek.

Yetkililer ve çeşitli yerel ve kültürel komiteler, adanmışlara sorunsuz bir deneyim sağlamak için kapsamlı düzenlemeler yaptı. Kutlamanın binlerce adanmışın ilgisini çekmesi bekleniyor ve bunu mümkün kılmak için düzenlemeler yapıldı.

Her büyük vuruşu yakalayın…

Daha fazlasını gör