Ghaziabad: Kalash Yatra Clash'a karşı hala BJP MLA'ya karşı mevcut olan polis

aynur

New member
Ghaziad: Bharatiya Janata Partisi (BJP) Loni Mla Nandkishor Gurjar ve takipçilerinden bir gün sonra, Perşembe öğleden sonra Loni'de polisle çarpıştığı, Ghaziad'dan gelen polisin Cuma günü her bir ilk bilgi raporunu veya Cuma günü hala kayıt yaptırması gerektiğini söyledi.

Cuma günü, MLA Gurjar bir basın toplantısı düzenledi ve polis memurlarına karşı çeşitli iddialarda bulundu ve onları hakim durumdan sorumlu tuttu. (Sakib Ali/HT fotoğrafı)

Bir “Kalash Yatra”, bir Hindu festivalinin başlamasından önce genellikle kadınlardan gerçekleşen bir alayıdır. Altyalar başın üstünde su dolu bir gemi taşırlar. Perşembe günü 100 metrelik yolda Loni'deki alay, Awadhi dilinde 16. yüzyıl Bhakti-Dichter'dan oluşan destansı bir şiir olan Ramcharitmanas'ın halka açık bir okunması olan Ram Katha'nın bir parçası olarak gerçekleşti. Yatra 4 km'lik bir rotada çıkarıldı.

Polis, Ghaziabad'daki yasağı 2 Nisan'a kadar yaygın olarak yasakladığını ve dini bir olayın uygulanmasının önceden izin gerektirdiğini söyledi. Ancak MLA ve destekçileri alayı böyle bir izin olmadan gerçekleştirdiler.

Binlerce insan, 28 Mart'a kadar Loni, Loni'de devam edecek olan “Ram Katha” nın (Ramcharitramanas'ın okunması) başlangıcını işaretlemek için Loni'deki 4 km uzunluğunda bir Kalash Yatra'ya katıldı.

Cuma günü, MLA Gurjar bir basın toplantısı düzenledi ve polis memurlarına karşı çeşitli iddialarda bulundu ve onları hakim durumdan sorumlu tuttu. Alay sırasında destekçilerinin polisle polisle kötü karşılandığını reddettikten bir gün sonra geldi.

“Polis, alay sırasında Perşembe günü kafamda bir Ramcharitramans tuttu. Bunu dikkate almadım. Polis beni suçladığında düştüm, ancak kitabın yere dokunmasına izin vermedim. Bu dini kitaba saldırı oldu. Adalet,” dedi, bazı memurların “beni öldürmeye çalıştığını” iddia ederken.

Gurjar ikinci döneminde Loni toplantısının koltuğundan BJP -Mla olarak. Ghaziabad'daki beş BJP MLA'dan biri.

Basın toplantısı sırasında MLA, alayı izni için polise sunduğu izin başvurusunun kopyalarını da getirdi.

MLA, “Polis memurları da kadın takipçilerle kötü davranıyorlar. Mücadeleyi devralmaya devam edeceğim. Yasal adımlara geri döneceğim ve yargı sistemine güveneceğim … Başbakanın konuyu incelemesini ve hatalı memurlara karşı önlemler almasını istiyorum.”

İletişim kurduğumda, polis memurları MLA Gurjar'ın Cuma günü basın toplantısında yorumlarıyla ilgili yorumlarını reddetti.

“MLA'nın gündeme getirdiği iddialar hakkında hiçbir şey söyleyemeyiz. Perşembe günü olaylarla bağlantılı olarak henüz herhangi bir FIR kaydetmedik veya yasal adımlar başlatmadık.

Perşembe öğleden sonra Loni'deki olay Loni Sınır Polisi'nin yargı yetkisi altında gerçekleşti.

Şubat ayında Gurjar polis ile boynuzları tamamladı. Polis, trafik sorunları yoluyla haftalık pazarları yollardan çıkardıktan sonra Ghaziabad'ın çeşitli yerlerinde sokak satıcıları ile birlikte protesto toplama konusunda etkili oldu.