GB Nagar: FDA dondurma numunelerini topladı, iki restorana bildirim geldi

aynur

New member
NOIDA: Dondurma talebinin arttığı kavurucu sıcakların ortasında, Gautam Budh Nagar'daki Gıda ve İlaç Otoritesi (FDA) Pazartesi günü denetimler gerçekleştirdi ve bölgedeki popüler markaların dondurma örneklerini topladı.


Numuneler, gıdanın tüketici güvenliği açısından kalite standartlarını karşıladığından emin olmak amacıyla kalite testine gönderilir. Ek olarak FDA, Sektör 18'deki Noida'daki iki kuruluşa ve Gaur City 2, Greater Noida'daki bir başka kuruluşa da bildirimde bulundu. (HT fotoğrafı)

Noida ve Greater Noida'daki yerleşim bölgelerindekiler de dahil olmak üzere tanınmış gıda satış noktalarından toplam 16 dondurma örneği toplandı.

Cırcır böceğimle tanışın, cırcır böceğime elveda deyin! Kriket'te oyunu istediğiniz zaman, istediğiniz yerde takip edin. Nasıl olduğunu öğrenin

Yetkililer, gıdanın tüketici güvenliği açısından kalite standartlarını karşıladığından emin olmak için numunelerin kalite testi için gönderileceğini belirterek, FDA'nın ayrıca Sektör 18 Noida'daki iki tesisi ve Gaur City 2, Greater Noida'daki bir başka tesisi inceleyerek bildirimlerde bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Denetimler, Noida'nın Jewar'daki Sektör 45 Sadarpur, Sektör 18 DLF Alışveriş Merkezi, Mother Dairy Outlet ve Shri Ram Enterprises gibi bölümlerinin yanı sıra Sektör 4, Sektör 62, Beta Plaza, Mavi Safir dahil Greater Noida West'in bazı kısımlarında gerçekleştirildi. Galleria Gaur City ve diğerleri eklediler.

Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) direktör yardımcısı Archana Dheeran Gautam Budh Nagar'a göre, dondurmanın tüketime uygun ve gerekli standartlarda hazırlanıp hazırlanmadığının kontrol edilmesi önemli.

“Bunu kontrol etmek için, kendi bölgelerindeki dondurma perakendecilerini denetlemek üzere uygulama ekipleri oluşturuldu… Noida ve Greater Noida'daki 16 işletmeden örnekler toplandı ve kalite değerlendirmesi için gönderildi. Tüketicilerin güvenliğini sağlamak için numuneler, tağşiş ve yağ içeriği açısından test edilecek” dedi ve ekledi: “Şu anda beklenen test sonuçlarına göre eylem başlatılacak.”

Bu arada, iki kafedeki hijyenik olmayan koşullarla ilgili şikayetler nedeniyle, Dheeran, işletmecilere “tesislerin bakımını yapmaları ve yiyeceklerin uygun hijyen düzenlemelerine uygun olarak hazırlanmasını sağlamaları konusunda bir uyarı” olarak bildirimler gönderildiğini söyledi.

Yetkililer, kardeş kentlerde denetimlerin önümüzdeki günlerde de devam edeceğini söyledi.

Mayıs ayında FDA, Gautam Budh Nagar'daki Greater Noida'nın 4. Teknoloji Bölgesi'ndeki bir gıda işletmesine karşı, bölgedeki çeşitli yüksek katlı kolonilerin sakinlerine “kirli” yiyecekler sunduğu iddiasıyla harekete geçti. HT'nin haberine göre, üç kişinin restoranda momo yedikten sonra hastalandığı, bunun üzerine yetkililerin harekete geçerek restoranın geçici olarak kapatılması emrini verdiği iddia edildi.